СЕ УРНАА ДВА ВОЕНИ ХЕЛИКОПТЕРИ НА 101-та ДИВИЗИЈА ЗА ВОЗДУШЕН НАПАД: Во базата Форт Кембел има жртви!

Два транспортни хеликоптери HH-60 Pave Hawk кои припаѓаат на 101-та дивизија за воздушен напад се урнаа по судир во воздух за време на воена вежба во Форт Кембел, Кентаки.

Засега не се познати околностите за несреќата, но една од причините е судир.

„Членовите на екипажот летаа со два хеликоптери HH60 Blackhawk за време на рутинска мисија за обука кога се случи инцидентот“. Статусот на членовите на екипажот засега е непознат“, рече Карпентер-Плејер. „Командата во моментов е фокусирана на грижата за војниците и нивните семејства.

Персоналот за итни случаи од повеќе окрузи, вклучително и противпожарната служба на Источна Голден Понд, реагираше на местото на настанот помеѓу Боби Лајт Роуд и Ланкастер Роуд, објави локалната радио станица ВКДЗ. Според извештајот, можеби загинале до девет лица.