Славески: Свикав итен состанок за согледување на можностите за испраќање хуманитарна помош за Турција и Сирија

– Претседателот на Советот на Град Скопје, Трајко Славески свика итен состанок на Координативното тело на советот со цел разгледување на сите можност за испраќање хуманитарна помош за областите во Турција и Сирија зафатени со разорниот земјотрес од 7,8 степени според Рихтер.


-Во договор со советничките групи и градоначалникот Данела Арсовска како претседателот на Советот свикав итен состанок на Координативното тело на советот на кој ќе се согледаат сите можности за испраќање хуманитарна помош, за што Советот ќе донесе одлука на итна вонредна седница што ќе се закаже за во најкус можен рок, информира Славески во пишана изјава.

Тој изрази длабоко сочувство до семејствата на настраданите од земјотресот во Турција и Сирија.

-Молитвите во овие тешки моменти се со пријателските народи на Македонија кои се зафатени од разорен земјотресот, напиша Славески.