„Современи музи“ колективна изложба по повод Меѓународниот ден на жената

– Здружението на ликовни уметници на град Тетово по повод Меѓународниот ден на жената 8 Март организира колективна изложба насловена „Современи музи“ на своите членови во Центарот за култура „Иљо Антески Смок“.

Изложбата, во фоајето на Центарот, ќе биде отворена во пресрет на Меѓународниот ден на жената, во вторник на 7-ми март во 18:30 часот.

-Ќе бидат претставени 24 уметнички дела создадени од 24 членови на здружението од областа на сликарството, графика и дигиталната фотографија, информираа од Здружението на ликовни уметници, информира Арбенита Мета, претседателка на Здружението.