„Со една нога сум во гроб!“ Рада Манојловиќ падна во тежок очај: Пола живот ми помина! Таа размислуваше на глас

Пејачката Рада Манојловиќ за скоро ќе наполни 38 години, поради што ја фаќа паника, бидејќи како што истакнува, се плаши од годините.

Иако многумина веруваат дека на фолкерката годините не и’ можат ништо, таа, пак, поинаку гледа на моменталната животна ситуација.

– Со една нога сум во гроб! Ми помина половина живот! Имам страв од годините, од минливоста… За мене сето тоа е страшно, рече Рада низ а потоа призна:

– Годините си врват а тоа психофизички ми отежнува. Страв ми е. Не можам да се помирам со фактот дека имам 38 години. А колкав е животниот век во Србија?! Времето лета…