Спасовски за заканите со бомби: Има група, кога ќе се обезбедат доказите ќе има кривична пријава

0

Министерството за внатрешни работи на Македонија продолжува со увидите за откривање на лицата кои се заканувале со бомби.

Министерот Оливер Спасовски најави дека во моментов не може да даде никакви информации до каде се истрагите, но дека мислењето за се ќе биде навреме соопштено, пренесува Телеграф Македонија.

„Истрагите се прават во институции, а не во медиуми и мислење. Во моментов не можам да дадам детали. Добро е да се следат информациите што доаѓаат од надлежните институции. Сега има многу информации, но и дезинформации“, рече Спасовски.

Тој додаде дека во моментов се води истрага за група и кога ќе се добијат потребните докази ќе биде поднесена кривична пријава.

„Што се однесува до истрагата, тоа е група, за која се спроведуваат низа истражни дејствија, тоа е се што може да се каже засега. Кога ќе имаме повеќе докази, ќе биде поднесена кривична пријава. Ова е петта апликација досега. Три се во Скопје, еден во Кавадар и еден во Делчево. Кога ќе завршат истражните дејствија ќе биде соопштено мислењето“, рече Спасовски.