Столтенберг на 3 и 4 јуни во посета на Анкара

 – Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, на 3-4 јуни ќе ја посети Туркије, за учествување на инаугурацијата на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган и за реализирање средби со високи претставници.

Според соопштението на НАТО, Столтенберг на 3-4 јуни ќе ја посети Анкара.

Столтенберг на 3 јуни ќе учествува на инаугурацијата на турскиот претседател Ердоган.

Генералниот секретар на НАТО во рамки на посетата ќе реализира и средби со високи турски претставници.

Инаку, Стонтенберг вчера изјави дека по изборите во Турција, сака повторно да го започне дијалогот за членството на Шведска во НАТО, и дека за тоа ќе ја посети Анкара.