Судскиот совет го реизбра Хасан Асани за претседател на Основен суд Тетово

0

Судскиот совет на денешната 436-та седница го реизбра судијата Хасан Асани за претседател на Основниот суд Тетово. 

Судијата Хасан Асани, кој доаѓа од Основниот суд Тетово, беше избран со 9 гласа „за“ и три против. 

На огласот, иако биле пријавени тројца кандидати, само Асани доставил комплетна документација. 

Судскиот совет, претходно на денешната седница избра и двајца судии во Врховниот суд и двајца судии во Апелационен суд Гостивар.