„Сè има своја цена! Соседите ја открија вистината за Снежана Ѓуришиќ по скандалот со поткуп во „Ѕвезда Гранда“

0

Главна тема во медиумите во последните неколку дена е приказната за натпреварувачот на „Ѕвезда Гранда“, Душан Вукадиновиќ , кој изјавил дека наводно неговата мајка Снежана Ѓуришиќ , која му била ментор, барала пари за да продолжи понатаму. 

По тој повод се огласија и соседите кои го дадоа своето мислење за познатата пејачка како и за целата ситуација која ја тресе локалната музичка сцена. 

Секогаш ја држеше Снежана блиску до себе, никогаш не дозволуваше некој да ја мачи со прашања и изјави кога ќе ја сретнат на улица. Јасно даде до знаење дека и се брза, знае да биде откачена и безобразна, но мислам дека е фер. Ако треба да изберам страна во таа митска приказна, навистина сум на страната на Снежана иако немам добро искуство со неа кога е во прашање нејзиниот лик. Без разлика, мислам дека не постапила така и барала пари – вели сосед кој живее во близина на домот на Снежана во Белград.

Дамите кои беа на прошетка со задоволство зборуваа за Снежана.

– Ја гледаме, секако, со нејзиното момче Вања. Силно ја погоди смртта на сопругот и долго време беше тажна и затворена, драго ни е што сега покрај себе има лекар. Пред малку ја коментиравме приказната за тој кандидат и не ни е јасна. Зошто Снежана, која заработува илјадници евра, да се обвинува себеси за 200? Нешто не е во ред овде, да сакала пари ќе барала повеќе. Тоа мало момче сака популарност преку неа – мислат овие дами.

Во блиската продавница велат дека ретко ја гледаат Снежана, но дека треба да биде пристојна кога ќе влезе.

– Таа не е од оние насмеани и љубезни јавни личности. Таа е доста сериозна, но учтиво одговара. Мислам дека тоа е нејзиниот став за луѓето да не и пријдат. Често е мрзлива, што би рекле младите, но не мислам дека е рекетар како што ова дете сака да ја направи. Верувам дека ако некој зема пари од натпреварувачите, тоа го прават некои поголеми ѕверови, а не членовите на жирито – вели оваа вработена.

Приказната за Снежана и натпреварувачите ја следеа и помладите генерации.

– Денеска треба да платиш за се и се има своја цена. Пејачите времето го трошат на кандидати и ако е вистина дека немаат хонорар од Гранд, тогаш нормално е некој да им плаќа за споделување искуство. Јас сум економист во осигурителна компанија и ми наплатија многу за да ме обучат за позиција во нивната компанија. Затоа ми е многу лесно да помислам дека целата приказна има смисла – вели една девојка.

 Сè и се случи во животот. Таа остана без сопруг. Сине, и самиот знаеш што направил и какви проблеми и направил, па таа не се двоумела да ги земе парите и да прашува насекаде. И јас не можам да се гарантирам, но верувам дека била погрешно разбрана од мајката на тој натпреварувач или не се случило – вели соседот.