Тајните служби на Велика Британија го објавија најновиот извештај: “ОВА Е ЗОНА НА УБИВАЊЕ!“

0

Военото разузнавање на Велика Британија соопшти дека реката Бахмутка во центарот на Бахмут сега ја означува линијата на фронтот.

Украинските сили го држат западниот дел од градот и ги уништија клучните мостови на реката, која минува од север-југ низ отворен простор широк 200 до 800 метри“, соопшти Министерството за одбрана на Велика Британија.

Таа област стана зона за убивање, што веројатно го прави голем предизвик за силите на Вагнер кои се обидуваат да го продолжат својот фронтален напад кон запад“.

Москва вели дека заземањето на Бахмут ќе направи дупка во одбраната на Украина и ќе биде чекор кон заземање на целиот индустриски регион Донбас, главната цел на Русија.