Телото на 10-годишно девојче е пронајдено во дом за деца, исто така била сексуално злоставувана. Полицијата приведе три момчиња

0

Германската полиција ги потврди индициите дека девојчето кое беше пронајдено мртво во дом за деца во Вунзидел, Германија, го убиле три момчиња – еден 11-годишник и 16-годишник.

Според информациите на Билд, момчињата се приведени и се во притвор. Инспекторите споделија и информации дека има докази за сексуален престап.

Во вторник наутро во 08:45 часот вработена во Центарот за згрижување деца и млади Св. Јозеф го открила телото на девојчето. Кога е пронајдено телото, имало знаци дека 10-годишното девојче било мртво 10 часа.

Полицијата од тактички причини 24 часа не ја информираше јавноста за пронаоѓањето на телото, за полесно да ги собере доказите и да ги заштити децата и младите сместени во домот. Според портпаролот на полицискиот штаб во Горна Франконија, аутопсијата веднаш наредена од јавниот обвинител во Хоф открила докази за невнимание на трето лице.

Ова е второ трагично убиство на дете за само неколку недели. 12-годишно девојче било убиено од нејзините врсници, меѓу кои и нејзината најдобра пријателка.