Технолошкиот гигант Apple развива нов iMac

0

Технолошкиот гигант Apple во моментов развива два нови модели на iMac, според упатени извори. Новиот iMac ќе има значителен број подобрувања во однос на претходните модели.

Прво, зборуваме за следната генерација на Apple M3 чип систем. Ова значи дека „некои компоненти ќе бидат преместени и преработени“, според изворот.

Со новиот чипсет, перформансите и енергетската ефикасност се значително подобрени со искористување на 3nm процесот на TSMC.