Трагедија ја потресе Хрватска: Ученик загина на матурска екскурзија во Прага, еве што изјави директорот…

0

Матурант од Порече почина на матурата во Прага.

– ,,Матурант во нашето поречко средно училиште за жал почина на матурата во Прага. Не можам да кажам повеќе од тоа бидејќи сè уште го чекаме извештајот од локалната полиција – изјави директорот на средното училиште „Мате Балоте“ во Порече, Крешимир Брониќ.

Директорот нагласи дека сè уште не се познати околностите на трагедијата.

– Извршена е полициска истрага, а што точно се случило ќе дознаеме дури по официјалниот извештај. Како директор на училиште се чувствувам ужасно лошо. Не бев присутен, односно не бев на тој пат. Изразувам длабоко сочувство до родителите и целото семејство во името на целото училиште и во мое лично име. Многу сум под стрес и не можам да зборувам повеќе – низ солзи кратко изјавил видно потресениот директор.

Тој додаде дека матурантот починал околу полноќ во петокот и саботата.

– На патување заминаа 87 матуранти од три паралелки и четворица професори. Тие во четвртокот заминаа на матура, а требаше да останат до недела, но поради целата ситуација, која длабоко ги потресе сите, веќе заминаа дома – заклучи директорот.