Тренчевска: Современите академски практики го гарантираат развојот на пазарот на трудот

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска ќе се сретне со проректорот на Меѓународниот балкански универзитет Мевлудин Ибиш. На средбата, како што информира Министерството за образование, култура, спорт и наука, се разговарало за можностите што ги нуди Универзитетот, како на студентите во Република Северна Македонија, така и на другите земји.

На средбата се разговараше и за можноста за потпишување Меморандум за соработка меѓу Министерството за труд и социјална политика и Балканскиот меѓународен универзитет, со што, како што беше истакнато, ќе се зголеми теренот за одржување практична настава за студентите и ќе се подготват за ангажман на понатамошни работници.

Исто така, велат од Министерството за труд и социјална политика, на средбата било истакнато дека Меморандумот може да биде и во делот на унапредување на капацитетите на вработените во Министерството.