ФБИ во викендичката на Бајден во Далавер не пронајде доверливи документи

0

– Во викендичката на американскиот претседател Џо Бајден во Рехобот Бич, во сојузната држава Делавер не се пронајдени доверливи документи, изјави личниот адвокат на Бајден, Боб Бауер.

Претходно, адвокатот Бауер изјави дека припадници на американското Федерално истражно биро (ФБИ) денеска вршат претрес во викендичката на Бајден.

Претресот, како и најмалку двата други спроведени на локации поврзани со Бајден, беше преземен во соработка на претседателот и неговиот правен тим.