Фенг Шуи техники за привлекување пари: Треба само да ги направите овие три работи и среќата ќе ви се насмевне (фото)

Древната кинеска уметност на фенг шуи верува дека распоредот на елементите во домот може да го поттикне протокот на енергија што ќе донесе среќа и просперитет во нашите животи.

Ако се соочувате со финансиски проблеми, фенг шуи може да обезбеди голем број совети и техники за подобрување на вашата лична финансиска состојба. Првата област на која треба да работите кога барате решенија за фенг шуи поради недостаток на пари е југоисточниот дел од вашиот дом. Ова е простор кој управува со протокот на пари. Важно е ништо да не пречи на поволната чи енергија во овој дел од домот. Еве неколку чекори што можете да ги преземете за да ја подобрите вашата среќа во привлекувањето пари:

Решете го нередот во вашиот живот и стан

Расчистување на нередот за активирање на чи енергијата: Расчистувањето на вашиот дом, особено во југоисточниот дел, е клучно за привлекување богатство. Направете листа на работи од кои треба да се ослободите и погрижете се да ја следите.

Привлекување богатство со монети: Кинеските монети (заоблени со квадратна дупка во средината) го претставуваат соединувањето помеѓу земјата и небото. Едната страна е јин (два збора), а другата е јанг (четири збора). Врзете три или шест монети со црвена лента и ставете ги со јанг страна нагоре во југоисточниот агол за да привлечете парична среќа.

Додавање водни карактеристики за среќа: во овој сектор можете да додадете воден елемент, како што се аквариум или фонтана за вода. Важно е да ги одржувате овие водни елементи чисти и одржувани, бидејќи нечистотиите може негативно да влијаат на вашата парична среќа.