ФИЗИЧКА ТЕПАЧКА НА БОСАНСКИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ВО ХОТЕЛ: Бајрамовиќ му удри шлаканица на Самарџиќ во лифт (ВИДЕО)

0

Халил Бајрамовиќ, претседател на НИП на Унско-санскиот кантон, е еден од актерите во инцидентот што се случи утрово во хотелот „Холидеј ин“, каде се судрија тој и советникот на премиерот на УСК, Сулејман Самарџиќ.

По денешниот инцидент и физичката пресметка, објавено е видео на кое се гледа како Халил Бајрамовиќ физички го напаѓа Сулејман Самарџиќ.

„По денешните изјави на Халил Бајрамовиќ за медиумите, во кои тој тврди дека е целосно невистина дека физички го нападнал Сулејман Самарџиќ, советникот на премиерот на Владата на УСК, вистината брзо се фаќа за оваа лага.

Не сметајќи дека вратата од лифтот нема да се затвори, подмолниот напад на Бајрамовиќ е снимен и јасно го докажува неговиот кабадски напад, а овој „храбар“ граѓанин на НиП и новопечена политичарка, во момент на страв и оставка, дури и успеа да го сними сопствениот обид да избега од местото на настанот во кој го спречи Рифет Хозановиќ. И така јавноста има поглед на видеото од нападот и вториот дел од настанот, по што секој коментар е излишен“, соопшти НЕС БиХ во врска со денешниот инцидент во Холидеј Ин.

Инаку, малку порано гостин на Newsnight беше Халил Бајрамовиќ, претседател на НИП на Унско-санскиот кантон. Бајрамовиќ беше еден од актерите во инцидентот што се случи утринава во хотелот „Холидеј ин“ каде се судрија тој и советникот на премиерот на УСК, Сулејман Самарџиќ.

„Ако и поради која причина не би го направил тоа, не би го направил поради вечерашното гостување. Не сум. Јас доживеав непријатноста. Јас сум претседател на Комисијата за бранители и инвалиди. Побрзав на состанокот, во раце ги имав ајпадот и ајфонот, влегов во лифтот. Во еден момент со мене влезе и овој човек, кого скоро и не го познавам.

Знам дека еднаш го коментирав, бидејќи за мене е неприфатливо таков човек да преговара со четворица министри во Владата на ФБиХ. Видов дека е со моите НИП во тие преговори.

Од една страна цела држава се зафати со откажување на магистерскиот труд на Себија Изетбеговиќ, не сакам да навлегувам во тоа, а од друга страна, ваков човек седи и се занимава буквално со половина од Владата на ФБиХ. Тоа за мене е неприфатливо. Тоа го кажав на органи“, изјави Бајрамовиќ.