ФОТОГРАФИЈА НА ЅИДOT ВО КАНЦЕЛАРИЈАТА ПРЕДИЗВИКА КАВГА ВО БРАКОТ! Мажот одбива да ја откачи, а сопругата не се откажува: „На нејзе е личност која мене ми е сеуште важна!“

Што би направил ти?

За многу луѓе кои работат од дома, нивниот „домашен деловен“ простор е нивното светилиште. Агол од куќата што можат да си го присвојат и да го украсат како што им одговара. Меѓутоа, на еден маж му кажала неговата сопруга дека треба да ја преуреди, бидејќи не и било пријатно што тој ја чувал фотографијата од својата покојна свршеница на ѕидот.

Човек чија прва вереница трагично почина пред неколку години, сепак не ја разбира реакцијата на неговата сегашна сопруга. Затоа не планира да ја симне фотографијата. 

Споделувајќи ја својата страна од приказната во објава на Редит, мажот објасни дека фотографијата е групна слика на неговите пријатели од факултет, вклучувајќи ја и жената со која бил свршен и планирал да се ожени. За жал, еден ден ненадејно и се слошило, а следниот ден девојчето починало. 

Човекот во својата објава објасни дека тешко се справувал со својата тага. 

“Бев скршен некое време, но отидов на советување и се справив со мојата тага. Повеќе не сум заљубен во неа”, објаснил тој.

Години подоцна, тој сè уште ја чува фотографијата и сè уште е во контакт со неколку од луѓето на сликата. 

„Станува збор за друштво кое сè уште е прилично блиско. Еден од момците на сликата ми беше кум, а една од девојките беше и пријателка на мојата свршеница“, истакнал мажот. 

За жал, на неговата сегашна сопруга, разбирливо, таа слика не и се допаѓа. 

„Девојката со која требаше да се омажам носи долен дел од бикини и спортски градник. Мојата сопруга ја мрази оваа слика бидејќи на неа е Трина. Сака да ја симнам и да ја ставам во албум или слично. Не поседувам албум со фотографии за да не ја симнам мојата слика од домашните канцеларии“, напиша тој.

На форумот „Reddit“ тој ги праша корисниците дали воопшто е виновен во оваа ситуација. 

„Трина умре пред да ја запознаам сопругата“, напишал мажот, мислејќи на неговата покојна свршеница. Тој исто така појасни дека не се работи за голема фотографија туку за „мала врамена слика на ѕидот што е таму со други слики“.

Како одговор, едно лице напиша: 

„Тоа е групна фотографија на луѓе со кои сте блиски од вашето минато. Единственото нешто што може да и даде валидна причина на вашата жена да приговара на фотографијата е само Трина, или вие и Трина. Вашата жена мора да преболи освен тоа, таа е ирационална“, гласи еден коментар.

Сепак, друг корисник не се согласи со претходниот коментар, објаснувајќи за што веројатно зборува:
„Мислам дека луѓето навистина не разбираат како некој може да има чувства за поранешен кој починал. Мислам дека проблемот е што врската не природно завршувајќи со губење на чувствата од двете страни, веќе има трагичен крај од кој луѓето тешко се враќаат. Постои загриженост дека партнерот што починал бил „оној правиот“ или имал посебно место кое друг не може да го допире. Размислете да го направите ова за вашата сопруга. На овој начин можеби таа се чувствува како фотографијата да има навистина многу посебно значење за вас“, беше друг коментар.