ФОТО | ОВАА УБАВИЦА Е НАЈМЛАДАТА ЌЕРКА НА “СУЛТАНОТ“ – Таа е најголемата миленичка на Реџеп Таип Ердоган, а во минатото ја следеа многу скандали

Реџеп Таип Ердоган е генерално многу интересна политичка фигура, веројатно поради неговиот чин на балансирање меѓу двете страни, какви и да се тие.

Но, турскиот претседател не е интересен само за оние кои размислуваат за неговата Влада, туку и за оние кои сакаат семејни озборувања.

Така, многу луѓе се заинтересирани да дознаат нешто за сопругата или ќерките на Реџеп Таип Ердоган или барем за најмладата ќерка.

Која е најмладата ќерка на „Султанот“ ?

Сумеја Ердоган Бајрактар
Реџеп Таип Ердоган

Сумеја Ердоган Бајрактар ​​моментално е најинтересната личност од семејството на турскиот претседател.

Таа е родена во 1985 година и е најмалото дете на Реџеп Таип Ердоган.

Студирала и дипломирала социологија и политика на Универзитетот Индијана во Блумингтон, САД, а потоа ги завршила магистерските студии по економија на Лондонската школа за економија.

Работела и за партијата на Реџеп Таип Ердоган, била задолжена за следење на надворешните односи и нивната рефлексија во светскиот печат. Таа работела и советник на нејзиниот татко четири години.

Во одредени моменти се зборуваше и за нејзино учество во парламентот, но тоа не се случи.

Сумеја Ердоган Бајрактар ​​е мажена за Селчук Бајрактар, со кој има ќерка.

Дека децата на политичарите не можат без скандали или контроверзии, јасно е од примерот на најмладата ќерка на Реџеп Таип Ердоган.

Често се зборуваше дека Сумеја Ердоган Бајрактар ​​се обидува да го избрише своето минато од јавниот домен, а се зборуваше дека веб-страницата што ги објави нејзините фотографии додека студирала во САД е затворена, дека постигнала договор со компанија за отстранување веста објавена за нејзиниот поранешен приватен живот.

После тоа, наводно се појавија снимки на кои се слуша како Сумеја Ердоган Бајрактар ​​им кажува на членовите од партијата на неговиот татко да пишуваат во нивна корист на социјалните мрежи.

Сепак, најголемиот скандал поврзан со неа е за проневера на пари и можна корупција.

Имено, се појавија аудио-снимки кои наводно докажуваат дека Сумеја Ердоган Бајрактар, заедно со нејзиниот брат Билал, префрлале пари од нивните домови на различни места по инструкции на нејзиниот татко, како и дека се сретнала со Мустафа Латиф Топбаш за вили кои најверојатно биле незаконски изградени на археолошки локација во Урла.