ФОТО | Погледнете како изгледа помладиот брат на Бред Пит – сите велат дека е подобар фраер од славниот глумец, а еве што работи и каде тие најмногу се разликуваат!

0

Помладиот брат на холивудскиот миленик Бред Пит, Даглас Пит, иако се крие од јавноста, е успешен во својата работа исто како и неговиот брат.

За разлика од Бред, Даглас, кој е три години помлад од него, води хармоничен приватен живот. Со Лиза, Даглас застанал пред олтарот во 1990 година, а заедно имаат три деца – Лендон, Сиднеј и Реган.

Од 2010 година, Даглас е амбасадор на добра волја за Танзанија и ја основал фондацијата „Care To Learn“, која ги финансира децата на кои им е потребна храна, хигиена и медицинска нега.

Сопственик е и на ИТ компанијата ServiceWorld, која ја основал во 1991 година, а се занимава и со продажба на недвижен имот.

Иако многумина велат дека се оддалечени два света, Бред и Даглас Пит имаат одличен однос, па редовно се слушаат и многу си даваат поддршка еден за друг. Иако не се гледаат така често поради природата на работата на Бред, тие се држат до својата врска и ја користат секоја прилика да се дружат.