„ФРИСТАЈЛЕР“ ЈА ЧЕКА ПРОЛЕТТА Закрепнувањето на потонатиот сплав сега не е можно поради две причини

0

Подобри временски услови ќе чека вадењето на сплавот „Фристајлер“ од Сава, кое започна десет минути по новогодишната ноќ.

Исто така, во моментов се разгледуваат техниките кои би можеле да се искористат за да се извади овој пловечки објект од Сава на најбезбеден начин.

Како што изјавија за Новости од Министерството за градежништво, транспорт и инфраструктура, голема количина тиња ги спречува нуркачите да нуркаат и да го извадат сплавот на површина. Таа работа ќе биде возможна само кога ќе се спушти нивото на реката, и кога ќе се подобрат моменталните лоши временски услови.

Исто така, Капетанијата мора да парафира дека е можно ждрепката на некогаш популарниот клуб.

„Фристајлерот“ потона на 1 јануари, десет минути по полноќ, кога на него имало три пати повеќе луѓе од дозволеното. Во таа прилика луѓето во општата хистерија изгубиле вредни работи, вклучително и документи, а само една група успеала да ги спаси јакните.

После тоа сплавот неколку дена се повеќе тонеше, а моментално само предниот дел е надвор од вода.

Поради ова, управителот и директорот на овој објект се задржани во затвор, а сопственикот е пуштен на слобода.