Хамас сериски ги малтретирал киднапираните деца

0

Портпаролот на израелската влада Ејлон Леви вели дека семејствата на заложниците раскажувале ужасни приказни за нивното заробеништво.

„Децата беа сериски малтретирани“, изјави Леви.

Тој ја цитираше тетката на 12-годишното момче дека милитантите му се заканувале на нејзиниот внук со пиштоли додека тој плачел и бил принуден да гледа ужасни видеа од злосторствата на Хамас.

Леви додава дека една баба рекла дека киднаперите и се заканувале дека ќе ѝ ги убијат двата внука, на возраст од осум и 15 години, и им рекле дека никој не сака да се вратат дома во Израел.

„Не можам ни да почнам да замислувам колкав е психолошкиот ужас и терор низ кој поминаа“, рече тој.