ЦЕЛА РУСИЈА СО НЕТРПЕНИЕ ГО ОЧЕКУВА ОВОЈ ДЕН – Владимир Путин ќе се обрати до народот и ќе одговори на повеќе од 1,1 милион прашања !?

Повеќе од 1,1 милион прашања и петиции се доставени до сенародниот фронт преку телефон и СМС пораки пред претстојниот настан на претседателот на Русија, Владимир Путин – „две во едно“: одговарање на прашањата во комбинација со прес-конференција за медиумите и новинарите. 

Како што објави телевизијата „Русија-24“, луѓето упатиле повеќе од 800.000 повици до одреден тим и испратиле 290.000 текстуални пораки и 65.000 мултимедијални пораки.

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков, вели дека претседателот ќе ги сумира резултатите за оваа година на 14. декември. Владимир Путин претходно го комбинираше повикот со прес-конференција во 2020 година, кога пандемијата ги промени условите за ова „шоу“.

Настанот „Call-In“ последен пат се одржа во 2021 година, а имаше вкупно 18 независни медиуми со покани. Од 2001 година, Владимир Путин излезе на телевизија 15 пати како претседател и четири пати како премиер, за Русите да можат да му поставуваат прашања.