ЦЕЛИОТ СВЕТ ГО ИСМЕВА КРАЛОТ ЧАРЛС! Излезе интервју од пред 54 ГОДИНИ, а поради неговите зборови сите се во ШОК: Како можеше?!

Се појави интервју на кралот Чарлс III (74) од 1969 година . Домаќини од презентерите Клиф Мишелмор и Брајан Конел, сето тоа се случи пред Чарлс официјално да ја добие титулата принцот од Велс.

Тема на разговор биле, меѓу другото, неговата идна сопруга и бракот.

Принцот Чарлс, принцезата Дијана

– Дали мислите на дамата со која треба да се ожени принцот од Велс? Дали сепак треба да биде член на кралското семејство или дама со титула – го прашале Чарлс, а тој им одговорил:

– Па, претпоставувам дека можеш да видиш дека е ужасно тешко затоа што мораш да запомниш дека кога се жениш на мојата позиција, се жениш за некој кој еден ден би можела да стане кралица и треба многу внимателно да избираш. Мислам, кој може да ја исполни таа улога.

Тој додаде дека неговата идна сопруга мора да биде посебна.

– Единствената предност во бракот со принцеза, на пример, или со некој од кралското семејство е тоа што знаат што се случува. „Единствениот проблем е што понекогаш мислам дека би сакал да се оженам за Британка“, изјави Чарлс.

Многумина го исмеваа во коментарите.

„Пред и по Камила“, „Звучеше како Илон Маск“, „Како можеше да го избере змејот Камила наместо оваа убава жена“, му напишале.

Чарлс се ожени со принцезата Дијана во 1981 година. Тие се разделија во 1992 година, а се разведоа во 1996 година. Подоцна, во 2005 година, тој се ожени со Камила Паркер Боулс (75), која му беше љубовница неколку години, пред и за време на неговиот брак со Лејди Ди .