Цел живот погрешно јадете ТicTac! Момчето го покажа правилниот начин, луѓето на мрежите останаа во неверување: „Сето тоа беше лага!“ (видео)

Многу фанови на тикток останаа шокирани по видеото објавено од tiktoker @beckyp79.

Сфатиле дека цело време погрешно ја отвораат кутијата со бонбони, не знаејќи дека постои пологичен и однапред смислен систем.

Како се зема tic-tac-toe? Најверојатно, ја отворате кутијата, ја превртувате и протресувате неколку бонбони на дланка. Дали погодивме?

Не е страшно, бидејќи повеќето го прават истото.

Сепак, еден млад тиктокер го открива „вистинскиот начин“ и демонстрира како изгледа.

Сè што треба да направите е да ја свртите кутијата и потоа внимателно (под агол) да го отворите капакот.

Тогаш во специјално дизајнираното испакнување ќе „скокне“ бонбона, подготвена да ја јадете со задоволство, пренесува Daily Star.

Откако е објавено видеото, корисниците оставаат пораки и признаваат дека се изненадени.

„Целиот мој живот е лага“, напишал еден, додека друг додал: „Што?! Не знаев за што служи шипката на капакот“.

Се разбира, никој нема да ве спречи да земате тик-так како што сакате, но вреди да знаете дека постои „вистински начин“.