Црногорската полиција ја бара оваа жена – учествувала во копањето на тунелот. Нејзините податоци се лажни! Еве што бараат од граѓаните! (фото)

0

Идентификувани се осомничените кои го ископаа тунелот под зградата на Вишиот суд во Подгорица што води до депото, соопшти вечерва на ТВ Вијести в.д. директор на полициската управа, Никола Терзиќ.

Тој рече дека четири лица се идентификувани како осомничени и дека се државјани на Србија, додавајќи дека две лица сè уште се неидентификувани.

Порталот CdM објави дека црногорската полиција има фотографии од жената која влегла во станот, како и дека јавноста ќе биде поканета да помогне и да ја поддржи нејзината идентификација.

„Во кривичната пријава што ќе ја поднесе УП ќе бидат опфатени шест лица: М.М.(1970), Ј.Д.(1993), М.В.(1991), В.Е.(1991), сите државјани на Србија. Со оваа кривична пријава ќе бидат опфатени и две непознати лица за кои сè уште собираме одредени докази, но мислам дека наскоро ќе го имаме идентитетот и на тие две лица. Едниот од нив е лице со лажна лична карта“, рече Терзиќ, кој достави скриншот од личната карта на Телевизија Вијести.

Тој побара од граѓаните ако имаат информации за тоа женско лице да ја известат полицијата.

„Сега очекувам помош од граѓаните во однос на давање информации на полицајците доколку го знаат името и презимето на оваа женска личност. Ова женско лице има лажна лична карта. Потврдено е дека фотографијата врз основа на лицата со кои се разговараше во истрагата е идентична фотографија. Ова женско лице е едно од лицата кои учествувале во овие криминални активности“, истакна Терзиќ.

Акцентот што оваа женска личност го имал во комуникацијата со сведокот, исказот не бил јасен и укажувал дека лицето е од Србија или Босна и Херцеговина. Акцентот со кој зборуваше не беше црногорски.