ЦУЦАТА НА ДАЧИЌ ДЕЛЕЛА ПАРИ НА ЛУЃЕТО НА УЛИЦА! На сите им подари плик, а внатре – бележник, приврзок, пенкало и пари (ФОТО)

0

Политичарот на СПС ги „изненади“ граѓаните на улица давајќи им по 5.000 динари.

Ана Гроздановиќ, политичарка од Социјалистичката партија на Србија, на Инстаграм објави „како таа и младите на СПС изненадија 100 граѓани со по 5.000 динари, бележник, привезок и пенкало“.

Во објавата што ја сподели на оваа социјална мрежа, ја гледаме Ана Гроздановиќ како им приоѓа на луѓето на улица во Ниш и им подава пликоа.

„Би сакал да им се заблагодарам на моите драги пријатели кои секогаш се тука да го поддржат секој мој предлог и финансии, како и оваа акција. Вчера изненадив 100 граѓани со младината на СПС со 5000 динари, бележник, пенкало и привезок . За мене , функцијата секогаш ќе биде – хумана идеја и ниедна акција зад која стојам нема да биде поделена на нашите сигурни гласачи, туку на луѓето кои во тој момент се на улица“, се вели во соопштението.

Оваа социјалистичка политичарка ѝ стана позната на јавноста кога во ноември 2021 година на состанокот на одборот на СПС во Ниш одржа говор во кој, меѓу другото, изјави дека „христијаните направиле катодни цевки и радио цевки“ и дека народот треба да се радува затоа што „за само една секунда ќе има голема светлина од небото“ што ќе ги натера луѓето да мислат дека се води нуклеарна војна.

Во една од објавите на оваа социјална мрежа, Ана Гроздановиќ уште еднаш ја „разбранува“ јавноста и нејзините следбеници, бидејќи најави дека сите самохрани мајки кои ги запознала во Ниш, а кои и помогнале во кампањата, ќе ги награди со 50.000 динари месечно.

Ана Гроздановиќ од својата 18-та година е член на Социјалистичката партија на Србија во Ниш. Како политички модели таа ги наведува сопартијките Сузана Пауновиќ и Ивица Дачиќ, чија фотографија се наоѓа и на нејзиниот Инстаграм профил.

„Да беше само Социјалистичката партија на Србија на чело на државата, секој ќе живееше подобро, послободно, едноставно ќе живееше како што треба да живее секој човек во светот, бидејќи само социјализмот е најдобрата програма за човечки живот, верувајте ми затоа што не сум следбеник, само сакам да ги отворам очите на народот“, напиша Гроздановиќ заедно со нејзината фотографија со лидерот на партијата Ивица Дачиќ.