ЧАНАК ШОКИРАШЕ ВО УТРИНСКАТА ПРОГРАМА: Би пукал во Воислав Шешељ!

0

Политичарот Ненад Чанак утрово во телевизиското студио Хепи изјави дека би пукал во лидерот на Српската радикална партија Воислав Шешељ.

На прашањето на водителот дали ќе пука во Шешељ, Чанак три пати одговори потврдно.

– Би, ме прашуваш по трет пат. Или си глув или глуп. А ти не си глуп – рекол Чанак.

Обвинувајќи го Шешељ за „наводна присилна емиграција на луѓето од Војводина за време на војните во 1990-тите“, Чанак, исто така, претстави теорија на заговор дека Шешељ и другите „мрачни сили“ сега имаат нов план за Црна Гора.

-Сега сакаат да започнат граѓанска војна во Црна Гора. За неговите газди од Кремљ – рече Чанак.

– Кој е неопределен во ерата на злото, работи за тој што го промовира тоа зло. Тие нешта се криминални, а има и оние работи кои се борат против тоа. Тоа сега го гледаме и во Украина, секој што ја релативизира работата како руско-украински конфликт. Секогаш ја кажувам вистината и тоа беше пад на мојата политичка кариера. Не бев подготвен да не ја кажам вистината, па сега ја плаќам цената. Здравиот разум не е добар за болен бизнис. Таа приказна е едноставна. Малку се занимавав и со прашањето на вештачката интелигенција и поставував прашања и можам да кажам дека тоа ќе предизвика сериозни пореметувања на пазарот на трудот.

– Работниците ќе останат без работа и ќе настане паника. Бев еден од најдобрите и најплатените информатичари во СФРЈ. Никогаш не сум бил авторитет во Војводина. Ја програмирав најголемата мрежа на компјутери, 33 компјутери во мрежата, комуникациски и апликативен софтвер во СФРЈ. Дадов оставка од Собранието како пратеник затоа што не сакав да се каже дека ќе се повикувам на пратенички имунитет. Го вратив мандатот. Јас сум Србин по род, а не по професија – го искажа својот став меѓу другото Чанак на Телевизија Хепи.