Чуден инцидент во Хиландар! Пијан монах (32) претепал друг монах! Повредениот со тешки повреди е пренесен во болница!

0

На Хиландар се случил невиден инцидент кога романски монах (32) удрил 52-годишен белоруски монах, по нивната расправија откако испил алкохол!

Романскиот монах е упатен пред Автоматскиот тристран суд за прекршоци.

Инцидентот се случил во неделата во 18 часот и 30 минути попладне во арсанот на Светиот манастир Хиландара, на Света Гора.

Како што е наведено во списите на предметот, 35-годишникот го удрил 52-годишниот со нозе и раце, како и со пластичен предмет (шише).

Монахот се здобил со повреди на лицето.

52-годишниот монах првично бил пренесен во Здравствениот дом Карион каде му била укажана прва помош. Потоа бил префрлен во болницата Полигирос, каде сè уште се лекува поради повреди на лицето.

Оштетениот изјавил дека не сака кривично да го гони 35-годишникот, а не побарал да биде прегледан од лекар.

Пријавениот беше изведен пред јавен обвинител и обвинет за нанесување тешка телесна повреда и беше упатен на судењето на тричлениот Автоматски суд за прекршоци.