Шефот на „Белите шлемови“: ОН мора да му се извинат на сирискиот народ

Спасувачката група „Бели шлемови“ ги обвини Обединетите нации за неуспешната реакција во областите под контрола на бунтовниците во северозападна Сирија по земјотресот.

Користејќи го долгогодишното искуство стекнато за време на долгата војна во Сирија, Белите шлемови ги водат спасувачките напори во областите под контрола на бунтовниците без речиси никаква надворешна помош.

– ОН извршија злосторство против сирискиот народ на северозапад, рече шефот на групата Раед Салех, посочувајќи дека агенциите на ОН не пружиле никаква помош за преживеаните од земјотресот.

– ОН мора да му се извинат на сирискиот народ, додаде тој.