Шешељ откри кога ќе завршат протестите во Белград (ВИДЕО)

Претседателот на СРС, д-р Воислав Шешељ, рече дека очекува протестите под името „Србија против насилството“ да згаснат.

Шешељ смета дека предвремените парламентарни избори ќе покажат дека условите за промена на власта сè уште не се созреани.

Шешељ очекува дека протестите ќе згаснат до крајот на јуни, бидејќи тие што протестираат во тој период ќе одат на одмор.

Воислав посочи дека е за раскинување на договорите со сите земји кои го признаа Косово за здравствената заштита на нашите граѓани на нивната територија и обратно. Исклучок би била Унгарија, вели Шешељ.

– Па, кој сака да лета, нека си плати сам здравство или да се осигура. Ако некој патува за забава, зошто државата да му ги плати медицинските услуги – праша претседателот на СРС на ТВ Танјуг.