ШОКАНТНА ИСПОВЕД НА ЌЕРКАТА НА БРУС ВИЛИС ЗА ЗДРАВЈЕТО НА АКТЕРОТ: Ова беа ПРВИТЕ ЗНАЦИ на болеста, вака започна се

Минатата година, на Брус Вилис му беше дијагностицирана афазија, мозочна болест која го принуди да се повлече од актерството. Подоцна е поставена точната дијагноза – фронтотемпорална деменција, позната како поретка форма на деменција.

Целото семејство е максимално посветено на актерот, а неговата ќерка Талула Вилис проговори за почетоците на неговата болест. Таа призна дека сите членови на семејството ги игнорирале првите симптоми.

„Долго време знаев дека нешто не е во ред. Се започна со некаква нејасна реакција, која целото семејство ја препиша на губење на слухот“, рече Талула, додавајќи дека често му велеле да каже нешто погласно, а го обвинувале филмот за сè „Умри машки“. Талула брзо почна да сфаќа дека неговите реакции на околината се знак дека повеќе не е интересен.

„Тој имаше две деца со мојата маќеа, Ема, и мислев дека го изгубил интересот за мене. Мајко, не сум доволно интересна за мојот татко“, признала таа.

Таа ги избегна симптомите на неговата болест

Талула откри и како ги негирала знаците на неговата болест и дека не е горда на начинот на кој ги негирала. Таа исто така изјавила дека уште една причина зошто ја игнорирала целата ситуација е тоа што во исто време се борела и со тешки нарушувања, вклучително и анорексија.

„Додека јас се борев со дисморфија и зборував за тоа на Инстаграм, татко ми тивко се бореше“ , рече таа и откри дека набрзо и паднала на памет дека нејзиниот татко нема да може да зборува на свадбата. Сепак, Талула се опорави и сега целото слободно време го поминува со својот татко, како и остатокот од семејството.