ШОК ВИДЕО ОД ТЕПАЧКА МЕЃУ НАСТАВНИК И УЧЕНИК КОИ СЕ ТЕПААТ ВО УЧИЛИШТЕ ВО ЗАГРЕБ: Прво фатил што му дошол до рака, а потоа почнал да го удира ПО ГЛАВА

Наставник и ученик во инженерско училиште во Загреб имале жестока физичка пресметка среде училница.

На скандалозното видео се гледа како ученик со мобилен телефон во рацете му приоѓа на наставникот кој седи на неговото биро. Ученикот доаѓа многу блиску до него, но наставникот наеднаш го оттурнува, а потоа има борење пред таблата.

Во еден момент наставникот паѓа на подот, но станува и зема предмет од комодата со кој го удира ученикот по главата. Некои ученици ја снимија пресметката, други се смееја, но неколку од нив сепак ги разделија наставникот и ученикот.

Директорката за Индекс изјавила дека наставничката ќе добие отказ , но не одговорила на прашањето дали и учениците ќе подлежат на санкции.

-Училиштето постапило по протоколите и ги известило сите надлежни институции, вклучително и полицијата, а нивните акции се во тек Сепак, не можеме да откриеме детали за случајот и нивните постапки. Силно ја осудуваме секоја форма на насилство. Нема оправдување за насилство без разлика на околностите. Затоа е покрената процедура за откажување на наставничкиот договор – изјави директорката Босиљка Галениќ.

Јутарњи наведува дека инцидентот се случил минатиот петок.

Станува збор за наставник (60) кој предава стручни предмети и долго време бил расеан поради тешка животна ситуација. Имено, наставникот за краток период трагично изгубил четворица од потесното семејство.