ШТО НАВИСТИНА ГИ ПРИВЛЕКУВА МАЖИТЕ КАЈ ЖЕНАТА !? Пробајте го ова – делува како магнет за момците, а на вас е само да го изберете вистинскиот

0

Големи усни, бујни гради, манекенска фигура – дали ова најмногу ги привлекува момчињата ? Многу примери не уверуваат дека е така, од Анџелина Џоли до Скарлет Јохансон, светските убавици се познати по овие елементи на физичкиот изглед. 

Сепак, бројните животни приказни за долга љубов и успешни бракови започнуваат на поинаков начин. Да, можно е дамата да носела црвен кармин и со него ги истакнала усните, но, психолозите велат дека ова е само еден детал, а еве што подразбира целата слика.

Какви и да се вашите усни, важно е да се насмевнувате што почесто, секогаш кога имате и најмала причина за тоа. Гримасите и вештачкото смеење не помагаат, мажите ги привлекува само природната, искрена насмевка.

Многу помага ако забите се исто така блескави бели – истражувањето покажува дека го привлекува вниманието на мажите кон жената. Претпоставката е дека оваа карактеристика влијае и на вниманието, што сугерира дека се работи за здрава жена, која исто така ќе даде здраво потомство. А белите, здрави заби се неопходен детал за негувана жена. 

Кога станува збор за фигурата, не мора да копнеете да изгледате како моделите. Според некои анкети, мажите можеби повеќе ги привлекуваат пониски жени и не им пречат многу пооблини тела од оние на модната писта.

Говорот на телото е многу поважен. Започнува со директен поглед во очи, кој колку е подолг, толку појасно покажува дека ви се допаѓа мажот. Положбата на телото покажува колку сте заинтересирани.

Затоа пробајте го ова – кога зборувате, секогаш свртете се директно со мажот. Застанете исправено, малку навалете ја главата кон него и настрана. Оваа позиција на „заинтересиран слушател“ делува како магнет за мажите.

Дотераната жена привлекува внимание и ако е самоуверена и пријатна. Со други зборови, посакуваната дама „знае која е“, е многу автентична, но не „го крева носот“. Подготвена е да помогне, знае да се пошегува на себе и не ја крие својата нежна страна.