Што се ракети со цврсто гориво и зошто Северна Кореја ги развива?

 Севернокорејската интерконтинентална балистичка ракета Хвасонг-18 (ИЦБМ), лансирана по втор пат во средата, користи технологија на цврсто гориво, што и дава можност да лансира со мала подготовка.

Еве неколку карактеристики на технологијата на цврсто гориво и како таа може да му помогне на Северот да ги подобри своите ракетни системи.

ШТО Е ТЕХНОЛОГИЈА НА ЦВРДО ГОРИВО?

Цврстите погони се мешавина од гориво и оксидатор. Металните прашоци како што е алуминиумот често служат како гориво, а амониум перхлорат, кој е сол на перхлорна киселина и амонијак, е најчестиот оксидатор.

Горивото и оксидаторот се поврзани заедно со тврд гумен материјал и се пакуваат во метална обвивка.

Кога гори цврстото гориво, кислородот од амониум перхлорат се комбинира со алуминиум за да генерира огромни количества енергија и температури од повеќе од 5.000 степени целзиусови (2.760 степени Целзиусови), создавајќи потисок и кревајќи ја ракетата од лансирната рампа.

КОЈ JA ИМА ТАА ТЕХНОЛОГИЈА?

Цврстото гориво датира од огнометот развиен од Кинезите пред неколку векови, но постигна драматичен напредок во средината на 20 век, кога САД развија помоќни погони.

Северна Кореја користи цврсто гориво во опсег од мали балистички ракети со помал дострел.

Советскиот Сојуз го испорача својот прв ICBM со цврсто гориво, RT-2, во раните 1970-ти, проследено со развојот на Франција на својот S3, исто така познат како SSBS, балистичка ракета со среден дострел.

Кина започна со тестирање на ICBM со цврсто гориво кон крајот на 1990-тите.

Јужна Кореја, исто така, соопшти дека обезбедила „ефикасна и напредна“ технологија за балистички ракети со цврсто гориво, иако досега во многу помали ракети.

ЦВРСТ VS. ТЕЧНОСТ

Течните погони обезбедуваат поголема погонска сила и сила, но бараат посложена технологија и дополнителна тежина.

Цврстото гориво е густо и гори доста брзо, генерирајќи потисок за кратко време. Цврстото гориво може да остане во складиште подолг период без да се деградира или распаѓа – вообичаен проблем со течното гориво.

Ван Ван Дипен, поранешен експерт за оружје на американската влада кој сега работи со проектот 38 Север, рече дека ракетите со цврсто гориво се полесни и побезбедни за ракување и бараат помала логистичка поддршка, што ги прави потешки за откривање и поиздржливи од оружјето со течно гориво. .

Анкит Панда, висок соработник во Карнеги фондацијата за меѓународен мир со седиште во САД, рече дека секоја земја што оперира нуклеарни сили од големи размери, базирани на проектили, ќе бара ракети со цврсто гориво, кои не треба да се напојуваат веднаш пред лансирањето.

„Овие способности многу повеќе реагираат во време на криза“, рече Панда.

Северна Кореја соопшти дека развојот на нејзиниот нов ICBM со цврсто гориво, Hwasong-18, „радикално ќе ја промовира“ нејзината способност за нуклеарен контранапад.

По првото лансирање, јужнокорејското Министерство за одбрана се обиде да го минимизира тестирањето, велејќи дека на Северот ќе му треба „дополнително време и напор“ за да ја совлада технологијата. Во четвртокот, портпаролот на министерството рече дека сè уште го анализираат последното лансирање.