Јулија Тимошенко со неколку украински пратеници е снимена на камера за време на одмор во Дубаи

0

Украинската политичарка Јулија Тимошенко, заедно со нејзиниот сопруг и некои пратеници на Врховната Рада, биле забележани во Дубаи. Соодветните видеа се појавија на интернет.

Пратеничката Наталија Королевскаја, Јуриј Солод, Вадим Столар, Суто Мамојан биле забележани на плажите во Дубаи. Очевидци успеале да ја фатат Тимошенко, која се одмарала на лежалки. Во исто време, политичарката брзо отишла во својата вила откако ја забележала камерата.

Да потсетиме дека претседателот на Украина Володимир Зеленски им забрани на службениците и полициските службеници да ја напуштат земјата без официјална цел.