ШТО Е ОВА? Хаос на социјалните мрежи, 20 милиони луѓе го гледаат видеото и не им веруваат на очите (ВИДЕО)

Иако многу луѓе се подготвени да издвојат огромни суми пари за да одат на луксузни патувања, инфлуенсерката решила на своите следбеници да им ја покаже темната страна на Бали.

Грејс Кели (33), влијателна на патувања, на своите социјални мрежи ја сподели снимката на која се гледаат стотици пајаци покрај патот.
„Апсолутно се плашам од пајаци, но мислам дека бев во страв. Знаев дека сакам да се доближам колку што можам, и тие беа многу мирни, па не ми беше толку непријатно. Не се приближив премногу“, рече Кели во нејзиното видео на TikTok.

Како што објасни таа, пајажината се протегала на околу 20 метри покрај патот.

@graces__adventures

welcome to h$ll on earth 🙃🕷️ (dont actually let this put you off Bali i think this is some kind of natural phenomenon and not very common – and was not in a popular location) ❗️ This video is being represented by LADbible Group. For any usage/licensing requests, please email [email protected] #baliviral #balilife #explorebali #arachnophobia #spiders #spiderverse #indonesiatiktok #visitbali

♬ original sound – Grace – Hiking & Travel

„Беше толку густо што мислам дека не можеше ни да видиш што има зад нив на некои места. Се што можев да размислувам во тој момент беше како ниту една сума пари на светот не може да ме натера да поминам низ тоа“, рекла таа

„Бали и Австралија никогаш нема да ме видат“

Нејзиното видео на TikTok е прегледано повеќе од 20 милиони пати, а над 45.000 коментари ја следеле објавата.

@graces__adventures

I think this was my favourite place in Ubud and i’m still so surprised how quiet and un-touristy it was! Plus i only saw ONE SPIDER guys…. waaaaay up in a tree… youre safe here 😂😂 #ubud #ubudbali #riceterrace #ricefields #tegallalang #travelgirl

♬ Pretty (Sped Up) – MEYY

„Бали беше број 1 на мојата листа на желби и сега е на 9928377474827“, „Фактот што Бали не направи ништо за тоа е погрешно. Ова е застрашувачко“, „Како некој што има арахнофобија, Бали и Австралија нема да ме видат “, напишаа корисниците на Тикток .

„Само неколку минути по објавата го зедов мојот телефон и имаше 10.000 прегледи. Ги охрабрувам другите да не се обесхрабруваат да го посетат Бали бидејќи веројатно нема да наидат на ова поради неговата локација. Беше необично искуство да се додаде на нивното патување“, рече таа, додавајќи дека добро се насмеала на некои од коментарите.