310 МИЛИОНИ МАЖИ рекоа дека им се допаѓа ОВОЈ ТИП НА ЖЕНИ: Ниту прибижно до она што би го очекувале понежниот пол!

0

Додека некои мажи ги привлекуваат русокоси, други ги привлекуваат црните жени, некои претпочитаат поголеми додека други претпочитаат послаби. Меѓутоа, едно глобално истражување откри каков тип на жени на мажите им се најпривлечни.

Во ерата на модерната технологија, онлајн запознавањето е еден од најдобрите начини да се најде партнер. Една добро позната платформа за запознавање ги испитала навиките на своите корисници, над 310 милиони од целиот свет, и ги споредила добиените резултати.

Според спроведеното истражување , ова се 4-те физички карактеристики со кои се опседнати мажите.

1. Ниту превисоко, ниту премногу ниско

Истражувањата покажаа дека ниту превисоките ниту прениските девојки не се пожелни за посилниот пол. Резултатите покажале дека мажите преферираат девојки чија висина е помеѓу 160 и 168 см.

Висина, раст, Србинки, жени

2. Кафени очи

Кај 60 проценти од мажите кафените очи имаат поголема предност од сините. Девојките со кафени очи имаат поголема веројатност да добијат порака отколку девојчињата со сини очи.

3. Кафеава коса

Изненадувачки, на бинетите почесто им приоѓаат мажи отколку плавуши.

бринета

4. Просечно тело

Повеќето изјавија дека сакаат жени со просечен изглед.