Dragon Ball и Fortnite повторно соработуваат

0

Откако Dragon Ball дебитираше во Fortnite минатата година, сега таа соработка продолжува.

Fortnite повторно стана игра Dragon Ball преку ажурирањето на верзијата 23.30.

Станува збор за соработка со дополнителна содржина и враќање на претходната механика. На пример, во режимите Battle Royale и Zero Build, капсулите за напад на Kamehameha паѓаат од небото, а интензитетот на појавата на овие ставки се зголемува како што натпреварот завршува.

Како што пишува hcl.hr, повторно е достапен и островот Dragon Ball Adventure со тематски локации и арената Tenkaichi Budkoai PvP.

Два нови костими и додатоци (Сон Гохан и Пиколо) се додадени во трговијата со артикли.