Активен Таг

Анџела Агелер

Петровска: “Веќе се разговара со која од земјите членки на Алијансата ќе развиеме подетална…

Претставник на НАТО Алијансата дојде за да ја скенира ситуацијата и состојбата со капацитетите на институциите кои се вклучени во борбата против хибридните закани. Веќе се разговара со која од земјите членки на Алијансата ќе развиеме

Амбасадорката на САД најавува: “На ‘ЦРНАТА ЛИСТА’ за санкции во следните неколку месеци…

„Постојат повеќе видови на санкции што САД ги воведуваат. Овие листи се многу динамични, бидејќи корупцијата во своите многу форми се случува секој ден. Тоа бара време и истражување, за да се осигуриме дека нема да ставиме некој на листа,

Амбасадорката на САД, Анџела Агелер со јасна порака: “Сакаме да бидеме партнери со оваа земја, но…

„Зајакнување на правосудството во земјава, на сите нивоа, е главен приоритет за Амбасада на САД, за мене лично и за Вашингтон“, изјави американската амбасадорка во земјава Анџела Агелер. По посетата на Истражниот центар при Основното