Активен Таг

Бисера Костадиновска-Стојчевска

Костадиновска-Стојчевска: “Буџетот за култура да се уреди со закон“

„Буџетот за култура треба да е уреден со закон за да не се крати за културните проекти. Кратењето на буџетот е заради обезбедување на платите на културните работници согласно Колективниот договор што изнесува 51,3 отсто, и е заслужено