Активен Таг

Виктор Орбан

БЕЗБЕДНОСНИ МЕРКИ – Брисел има сериозна и голема стратегија со која ќе ги ‘уништи’…

Премиерот на Унгарија, Виктор Орбан неодамна изјави дека е неопходно да се зајакне европската одбранбена димензија. Европската унија го прави тоа, но без Орбан, затоа што, Унгарија нема море и нема морнарица. Во петокот Европската

Орбан предупредува: “Резултатите од претседателските избори во САД би можеле да влијаат на…

Унгарскиот премиер Виктор Орбан денеска оцени дека резултатите од претседателските избори во САД, кои ќе се одржат следната година, би можеле да влијаат на ситуацијата во Украина.  Во изјава за националното радио „Кошут“ вели дека

Орбан има идеја: “Да се формира ново НАТО, се би било исто, но една членка мора да биде…

Членките на Европската унија треба да формираат сопствен одбранбен вооружен сојуз, без Соединетите Американски Држави (САД), изјави унгарскиот премиер Виктор Орбан за швајцарскиот Die Weltwoche , бидејќи според