Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

г.г. Вартоломеј

ИСТОРИСКИ НАСТАН – Вселенската Патријаршија ја призна нашата Црква Охридската Архиепископија…

Со одлуката на денешното заседание на Светиот Синод на Вселенската Патријаршија, возглавен од Неговата Сесветост, Патријархот Вселенски г. г. Вартоломеј, се отстранува повеќедецениската шизма наложена врз нашата древна Охридска