Активен Таг

езеро Натрон

Погледнете го едно од најморничавите места во светот, езерото Натрон (фото)

Едно од најморничавите места во светот, но истовремено и чудно шармантно катче е езерото Натрон во африканската држава Танзанија. Водата од реките се влева во езерото, но може „да избега“ само со испарување. Како резултат на тоа, тоа е