Активен Таг

Елизабет Борн

‘ДА СЕ БИДЕ ИЛИ НЕ’ – Денеска Макрон се соочува со гласање кое може да ја фрли…

Националното собрание на Франција денес одлучува за судбината на Владата на Елизабет Борн, премиерката од партијата „Преродба“ на Макрон, која на крајот од минатата недела, на иницијатива на претседателот одлучи да се повика на член 49/3

ШТО СЕ СЛУЧУВА ВО ПАРИЗ !? Франција е пред колапс на демократијата! Влогот никогаш не бил поголем, а…

Франција е на работ на демократски колапс поради непопуларниот предлог за пензиските реформи на претседателот Емануел Макрон. Опозицијата предупредува дека туркањето на реформата без гласање во парламентот е негирање на демократијата и