Активен Таг

Купјанск

РУСИТЕ НАПАЃААТ – Клучниот град што неодамна беше ослободен повторно ќе падне: “Итно…

Големи борби се водат околу градот Купјанск во регионот околу Харков. Тоа е град кој беше окупиран од руските воени сили на почетокот на војната, во февруари минатата година, а потоа Украинците го вратија во жестока контраофанзива во