Активен Таг

Маринка

“ИЗБРИШАНИ ОД ЛИЦЕТО НА ЗЕМЈАТА!“ – Се сеќавате ли на овој град кој беше опустошен и срамнет…

Маринка е на околу 80 километри од Бахмут и е еден од шесте градови во регионот на Доњецк каде што се водат најжестоките борби во последните месеци. Првиот голем артилериски напад на Маринка се случи во јули 2014 година. Пред руската