Активен Таг

Ненси Фезер

Фезер: “Со новиот германски закон за оружје ќе биде предвиден психолошки тест за сопствениците“

„Берлин подготвува нов закон за построга контрола на оружјето, со кој ќе биде предвидено потенцијалните сопственици да бидат подложени на тест за психолошка способност“, изјави денеска германската министерка за внатрешни работи Ненси