Активен Таг

ССМ

ССМ: “Владата прави обид да заштеди со тоа што еден месец нема да ја корегира минималната плата“

Сојузот на синдикатиите на Македонија бара Министерството за труд и социјална политика да ја корегира вчерашната објава во Службен весник  во која е наведено дека висината на минималната плата во бруто–износ во Република Северна

ССМ: “Дискриминацијата на жените и родовите стереотипи се уште се присутни и актуелни во дел од…

Сојузот на синдикати на Македонија упати честитка по повод Меѓународниот ден на жената во која во име на сите жени бара поголема институционална поддршка за родова еднаквост и елиминирање на сите форми на родово базирано насилство и