Активен Таг

Студена војна

НИТУ КГБ НЕ МОЖЕШЕ ДА ГО СПРЕЧИ! Почина новинарот кој го “шверцуваше” еден од…

Италијанскиот новинар Серџо Д'Анџело, кој на крајот на 50-тите години од минатиот век успеа, под голем ризик, да го „прошверцува“ од СССР ракописот на еден од најзначајните романи на 20 век, „Доктор Живаго“ на рускиот писател