Активен Таг

Собрание

Пратениците во Собранието трет ден ќе расправаат за измените на Законот за минимална плата

Во Собранието денес треба да продолжи дебатата за Предлог-измените на Законот за минимална плата. Собраниската расправа трае трет ден. Со ова законско решение, минималната плата од март треба да се зголеми на 18.000 денари од сегашните